ELECCIONS ALS ESTATS UNITS 2020

(Unitats didàctiques)

En aquest espai trobareu la Unitat Didàctica Informativa dedicada a les eleccions als Estats Units celebrades el 3 de novembre de 2020. Les unitats didàctiques us permeten treballar aquest tema a l’aula i per fer-ho us hem preparat diversos recursos.

Per un costat, compteu amb materials didàctics digitals perquè l’alumnat pugui llegir i documentar-se sobre el tema (articles, infografies i vídeos). Els recursos de lectura es complementen amb exercicis pràctics que us proposen analitzar, debatre i opinar sobre els sistema electoral als EUA i les resultats de les darreres eleccions presidencials a classe.

Finalment us proposem que pugueu escriure una notícia o un article d’opinió sobre la importància de l’elecció del president dels EUA i la repercussió que té a nivell mundial. Us donem material de suport sobre gèneres periodístics que us ajudarà a l’hora de redactar. Publicarem els millors continguts al diari col·laboratiu RED REPORT.

· Fitxes + diapositives: Eleccions als EUA 2020

Aquesta Unitat Didàctica també esta disponible en castellà.

Us proposem que treballeu aquesta unitat didàctica a partir d’unes fitxes d’activitats que contenen un resum inicial de cada article, una activitat de comprensió lectora i un apartat de reflexió crítica. En aquest últim, l’alumnat podrà triar entre tres activitats pràctiques (1. Fem de periodistes. 2. Fem un article. 3. Fem un debat.) que tenen com a objectiu estimular el seu pensament crític i reflexionar sobre algunes de les qüestions més controvertides de cada tema.

Aquestes fitxes van acompanyades d’unes diapositives per projectar a l’aula que sintetitzen la informació més rellevant de cada unitat didàctica.

· Materials didàctics digitals: Català i castellà.
· Material d’exercicis pràctics: Català i castellà.

Adaptats a tots els cursos de secundària i batxillerat.

Periòdicament publiquem temes d’actualitat redactats per un equip de periodistes professionals i adaptat per a estudiants de secundària. Un equip de docents prepara recursos perquè els temes puguin ser treballats a l’aula amb exercicis pràctics que proposen reflexió, debat i opinió fomentant el pensament crític de l’alumnat.

Cal que et subscriguis a Junior Report Aula per rebre les unitats didàctiques de tots els temes que es van publicant al llarg de l’any.

I si vols els temes en suport imprès, cal que et subscriguis als Quaderns d’Actualitat.

· Comprensió lectora
· Expressió escrita
· Comunicació oral
· Històric
· Geogràfic
· Ciutadana
· Societat i cultura
· Sociocultural
· Expressió, interpretació i creació
· Participació
· Tractament de la informació
· Comunicació Interpersonal i col·laboració

· Subscripció a l’Univers Junior Report: 250€/curs

ALTRES UNITATS DIDÀCTIQUES