EDUCACIÓ MEDIÀTICA

(Itinerari temàtic)

En aquest espai trobareu l’itinerari sobre l’Educació mediàtica. Els itineraris us permetran treballar aquest tema a l’aula de manera transversal.

Per un costat, compteu amb materials didàctics digitals (articles, infografies i vídeos) perquè l’alumnat pugui llegir i documentar-se sobre el tema. Per l’altre costat, podeu seguir les Unitats Didàctiques que s’inclouen dins l’itinerari, amb exercicis, fitxes d’activitats per alumnes i solucionari per a professors. També podeu consultar els nostres materials didàctics impresos, la nostra col·lecció de Quaderns d’Actualitat que compta amb un número especial sobre Notícies falses.

Cal que et subscriguis a la newsletter de Junior Report per rebre els temes d’actualitat que serviran com a materials de lectura i de consulta per l’alumnat (articles, infografies i vídeos).

Cal que et subscriguis a Junior Report Aula per accedir a l’itinerari d’Educació mediàtica i a la resta d’Unitats Didàctiques, que inclouen exercicis pràctics i que et serviran per treballar i analitzar els temes d’actualitat a l’aula.

A més, us proporcionem material de suport sobre gèneres periodístics que us ajudarà a l’hora de redactar articles. Els millors continguts optaran a publicar-se al diari col·laboratiu RED REPORT.

ACCEDEIX I SUBSCRIU-TE

· Quaderns d’Actualitat 2019-2020: Notícies falses.

· Fitxes + diapositives: ‘Fake News’

Aquesta Unitat Didàctica també esta disponible en castellà i en anglès. Si la voleu rebre en anglès, cal que envieu un correu a junior-report@blueglobe.media.

· Fitxes: World Press Photo

Aquesta Unitat Didàctica també esta disponible en castellà.

· Fitxes: Llibertat de premsa

· Diapositives: Gèneres periodístics

Us donem material de suport sobre gèneres periodístics que us ajudarà a l’hora de redactar. Publicarem els millors continguts al diari col·laboratiu RED REPORT.

· Materials didàctics digitals: Català i castellà.
· Materials didàctics impresos: Català.
· Unitats didàctiques: Català, castellà i anglès.

Adaptats a tots els cursos de secundària i batxillerat.

L’itinerari sobre Educació Mediàtica compta amb recursos didàctics per treballar els gèneres periodístics (la notícia, l’entrevista, l’article d’opinió) i els diversos canals de comunicació (premsa, ràdio, televisió, xarxes…). 

També inclou unitats didàctiques amb activitats pràctiques. A més, l’itinerari es va actualitzant amb nous articles i materials periòdicament. 

Podeu completar la formació sobre mitjans de comunicació amb el taller de ‘Periodisme i Fake News’.  

Cal que et subscriguis a Junior Report Aula Educació Mediàtica per rebre les unitats didàctiques de tots els temes que es van publicant al llarg de l’any. 

I si vols els temes en suport imprès, cal que et subscriguis als Quaderns d’Actualitat. 

· Comprensió lectora
· Expressió escrita
· Comunicació oral
· Món actual
· Ciutadania
· Sociocultural
· Societat i cultura
· Ciutadania, hàbits i civisme
· Percepció i escolta
· Sociocultural
· Interpersonal
· Participació
· Tractament de la informació

· Subscripció a Junior Report Aula Educació Mediàtica: 150€/curs
· Subscripció a Junior Report Aula: 250€/curs
· Subscripció a Quaderns d’Actualitat: 85€/col·lecció de 10 números

ALTRES ITINERARIS TEMÀTICS