JOVES I SALUT MENTAL

(Unitats didàctiques gratuïtes)

En aquest espai trobareu la Unitat Didàctica dedicada a la Salut Mental. Aquesta unitat didàctica us permet treballar aquest tema a l’aula de manera gratuïta i per fer-ho us hem preparat diversos recursos.

Per un costat, compteu amb articles (materials didàctics digitals) perquè l’alumnat pugui llegir i documentar-se sobre el tema. Els recursos de lectura es complementen amb exercicis pràctics que us proposen analitzar, debatre i opinar sobre com els joves perceben la realitat de la salut mental.

A més, us proposem que pugueu escriure una notícia o un article d’opinió sobre aquest tema d’interès global. Publicarem els millors continguts al diari col·laboratiu RED Report.

Aquesta unitat didàctica es troba disponible només en castellà i és d’accés gratuït. Ha estat elaborada amb la col·laboració d’Ita Salut Mental.

A través de la nostra newsletter rebreu setmanalment tots els nous temes d’actualitat global que es van publicant al diari Junior Report. Si vols accedir a totes les Unitats Didàctiques, que inclouen exercicis pràctics i que et serviran per treballar i analitzar els temes d’actualitat a l’aula, cal que et subscriguis a la modalitat completa anual de La Notícia del Dia o bé pots consultar la nostra botiga.

· Fitxes: Joves i salut mental

Us proposem que treballeu aquesta unitat didàctica a partir de diverses activitats pràctiques que tenen com a objectiu estimular el pensament crític de l’alumnat i reflexionar sobre algunes de les qüestions més controvertides de cada tema. Us oferim un guia del professorat amb els objectius i el solucionari.

· Materials didàctics digitals: Castellà.
· Material d’exercicis pràctics: Castellà.

Adaptats a tots els cursos de secundària i batxillerat.

Periòdicament publiquem temes d’actualitat redactats per un equip de periodistes professionals i adaptat per a estudiants de secundària. Un equip de docents prepara recursos perquè els temes puguin ser treballats a l’aula amb exercicis pràctics per llegir, debatre i opinar al temps que es fomenta el pensament crític.

Cal que et subscriguis a la modalitat completa anual de La Notícia del Dia per accedir a les unitats didàctiques de tots els temes que es van publicant al llarg de l’any.

· Comprensió lectora
· Expressió escrita
· Comunicació oral
· Literària
· Actitudinal i plurilingüe
· Cultural i artístic
· Ciutadana
· Societat i cultura
· Percepció i escolta
· Expressió, interpretació i creació
· Participació
· Tractament de la informació

· Conceptualització, revisió i disseny: equip de Junior Report.
· Redacció dels materials didàctics digitals: Anabel Piñar.
· Elaboració dels materials pedagògics: Sergi Cumplido Mercader, Mireia Garriga Clusellas i Martina Pujal Montaña.

Aquesta Unitat Didáctica compta amb la col·laboració d’Ita Salut Mental.

ALTRES UNITATS DIDÀCTIQUES

×

¡Hola!

Haz clic en nuestro logo para preguntarnos cualquier duda por WhatsApp o si lo prefieres puedes enviarnos un correo electrónico a junior-report@blueglobe.media. Puedes escribirnos en catalán, también ¡Queremos leerte!

× ¿Tienes alguna duda?