fbpx

ODS13: ACCIÓ PEL CLIMA

(Unitats didàctiques gratuïtes)

En aquest espai trobareu la Unitat Didàctica dedicada a l’ODS13: Acció pel clima. Aquesta unitat didàctica us permet treballar el tema de l’emergència climàtica a l’aula de manera gratuïta i per fer-ho us hem preparat diversos recursos.

Per un costat, compteu amb articles (materials didàctics digitals) perquè l’alumnat pugui llegir i documentar-se sobre el tema. Els recursos de lectura es complementen amb exercicis pràctics que us proposen llegir, debatre i opinar sobre el canvi climàtic i les mesures que s’estan prenent per frenar-lo a classe.

A més, us proposem que pugueu escriure una notícia o un article d’opinió sobre aquest tema d’interès global. Publicarem els millors continguts al diari col·laboratiu RED REPORT.

Aquesta Unitat didàctica es troba disponible només en castellà i és d’accés gratuït. Ha estat elaborada amb la col·laboració de la Fundación Ecología y Desarrollo (ECODES).

A través de la nostra newsletter rebreu setmanalment tots els nous temes d’actualitat global que es van publicant al diari Junior Report.

Si vols accedir a totes les Unitats Didàctiques de Junior Report Aula, que inclouen exercicis pràctics i que et serviran per treballar i analitzar els temes d’actualitat a l’aula, cal que et subscriguis a Junior Report Aula.

ACCEDEIX I SUBSCRIU-TE

· Fitxes: ODS13: Acció pel clima

Us proposem que treballeu aquesta unitat didàctica a partir d’unes fitxes d’activitats que contenen un resum inicial de cada article, una activitat de comprensió lectora i un apartat de reflexió crítica. En aquest últim, l’alumnat podrà triar entre diverses activitats pràctiques que tenen com a objectiu estimular el seu pensament crític i reflexionar sobre algunes de les qüestions més controvertides de cada tema.

· Materials didàctics digitals: Castellà.
· Material d’exercicis pràctics: Castellà.

Adaptats a tots els cursos de secundària i batxillerat.

Periòdicament publiquem temes d’actualitat redactats per un equip de periodistes professionals i adaptat per a estudiants de secundària. Un equip de docents prepara recursos perquè els temes puguin ser treballats a l’aula amb exercicis pràctics per llegir, debatre i opinar al temps que es fomenta el pensament crític.

Cal que et subscriguis a Junior Report Aula per rebre les unitats didàctiques de tots els temes que es van publicant al llarg de l’any

· Comprensió lectora
· Expressió escrita
· Comunicació oral
· Geogràfic
· Ciutadana
· Societat i cultura
· Sociocultural
· Expressió, interpretació i creació
· Participació
· Tractament de la informació
· Comunicació Interpersonal i col·laboració
· Medi Ambient

· Unitat Didàctica ODS13 Acció pel clima: gratuïta.
· Subscripció a Junior Report Aula: 200€/anual.

· Conceptualització, revisió i disseny: equip de Junior Report.
· Redacció dels materials didàctics digitals: Miriam Barchilón.
· Elaboració dels materials pedagògics: Beatriz Cuesta García.

Aquesta Unitat Didàctica compta amb la col·laboració de la Fundación Ecología y Desarrollo (ECODES).

ALTRES UNITATS DIDÀCTIQUES