LEONARDO DA VINCI

(Unitats didàctiques)

En aquest espai trobareu la Unitat Didàctica Informativa dedicada a la figura de Leonardo Da Vinci. Les unitats didàctiques us permeten treballar aquest tema a l’aula i per fer-ho us hem preparat diversos recursos.

Per un costat, compteu amb materials didàctics digitals perquè l’alumnat pugui llegir i documentar-se sobre el tema (articles, infografies i vídeos). Els recursos de lectura es complementen amb exercicis pràctics que us proposen analitzar, debatre i opinar sobre la figura de Leonardo Da Vinci a classe.

A més, us proposem que pugueu escriure una notícia o un article d’opinió sobre la importància de la figura de Leonardo Da Vinci per la història de l’art i les humanitats. Us donem material de suport sobre gèneres periodístics que us ajudarà a l’hora de redactar. Publicarem els millors continguts al diari col·laboratiu RED REPORT.

A través de la nostra newsletter rebreu setmanalment tots els nous temes d’actualitat global que es van publicant al diari Junior Report.

Cal que et subscriguis a Junior Report Aula per accedir a la resta d’unitats didàctiques que inclouen exercicis pràctics i que et serviran per treballar i analitzar els temes d’actualitat a l’aula.

· Fitxes + diapositives: Leonardo Da Vinci

Aquesta Unitat Didàctica també està disponible en castellà.

Us proposem que treballeu aquesta unitat didàctica a partir d’unes fitxes d’activitats que contenen un resum inicial de cada article, una activitat de comprensió lectora i un apartat de reflexió crítica. En aquest últim, l’alumnat podrà triar entre tres activitats pràctiques (1. Fem de periodistes. 2. Fem un article. 3. Fem un debat.) que tenen com a objectiu estimular el seu pensament crític i reflexionar sobre algunes de les qüestions més controvertides de cada tema.

Aquestes fitxes van acompanyades d’unes diapositives per projectar a l’aula que sintetitzen la informació més rellevant de cada unitat didàctica.

· Materials didàctics digitals: Català i castellà.
· Material d’exercicis pràctics: Català i castellà.

Adaptats a tots els cursos de secundària i batxillerat.

Periòdicament publiquem temes d’actualitat redactats per un equip de periodistes professionals i adaptat per a estudiants de secundària. Un equip de docents prepara recursos perquè els temes puguin ser treballats a l’aula amb exercicis pràctics que proposen reflexió, debat i opinió fomentant el pensament crític de l’alumnat.

Cal que et subscriguis a Junior Report Aula per rebre les unitats didàctiques de tots els temes que es van publicant al llarg de l’any.

· Comprensió lectora
· Expressió escrita
· Comunicació oral
· Món actual
· Geogràfic
· Històric
· Ciutadana
· Sociocultural
· Societat i cultura
· Participació
· Comunicació Interpersonal i col·laboració
· Ciutadania, hàbits i civisme
· Tractament de la informació

· Subscripció a Junior Report Aula: 250€/curs

ACCEDEIX I SUBSCRIU-TE

ALTRES UNITATS DIDÀCTIQUES