ARQUITECTURA SOSTENIBLE

(Unitats didàctiques gratuïtes)

En aquest espai trobareu la Unitat Didàctica dedicada a l’Arquitectura sostenible. Aquesta unitat didàctica us permet treballar la relació entre arquitectura i salut a l’aula de manera gratuïta i per fer-ho us hem preparat diversos recursos.

Per un costat, compteu amb articles (materials didàctics digitals) perquè l’alumnat pugui llegir i documentar-se sobre el tema. Els recursos de lectura es complementen amb exercicis pràctics que us proposen llegir, debatre i opinar sobre conceptes vinculats a la sostenibilitat en el món de l’arquitectura.

A més, us proposem que pugueu escriure una notícia o un article d’opinió sobre aquest tema d’interès global. Publicarem els millors continguts al diari col·laboratiu RED Report.

Aquesta unitat didàctica és d’accés gratuït. Ha estat elaborada amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

A través de la nostra newsletter rebreu setmanalment tots els nous temes d’actualitat global que es van publicant al diari Junior Report.

Si vols accedir a totes les Unitats Didàctiques, que inclouen exercicis pràctics i que et serviran per treballar i analitzar els temes d’actualitat a l’aula, cal que et subscriguis a la modalitat completa anual de La Notícia del Dia o bé pots consultar la nostra botiga.

ACCEDEIX I SUBSCRIU-TE

· Fitxes: Arquitectura sostenible

Us proposem que treballeu aquesta unitat didàctica a partir de diverses activitats pràctiques que tenen com a objectiu estimular el pensament crític de l’alumnat i reflexionar sobre algunes de les qüestions més controvertides de cada tema. Us oferim un guia del professorat amb els objectius i el solucionari.

· Materials didàctics digitals: Castellà i català.
· Material d’exercicis pràctics: Castellà i català.

Adaptats a tots els cursos de secundària i batxillerat.

Periòdicament publiquem temes d’actualitat redactats per un equip de periodistes professionals i adaptat per a estudiants de secundària. Un equip de docents prepara recursos perquè els temes puguin ser treballats a l’aula amb exercicis pràctics per llegir, debatre i opinar al temps que es fomenta el pensament crític.

Cal que et subscriguis a la modalitat completa anual de La Notícia del Dia per accedir a les unitats didàctiques de tots els temes que es van publicant al llarg de l’any.

· Comprensió lectora
· Expressió escrita
· Comunicació oral
· Actitudinal i plurilingüe
· Ciutadana
· Societat i cultura
· Percepció i escolta
· Expressió, interpretació i creació
· Participació
· Tractament de la informació

· Conceptualització, revisió i disseny: equip de Junior Report.
· Redacció dels articles: Maria Casas.
· Elaboració dels materials pedagògics: Sergi Cumplido Mercader, Mireia Garriga Clusellas i Martina Pujal Montaña.

Aquesta Unitat Didàctica compta amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

ALTRES UNITATS DIDÀCTIQUES