Una nova eina per la docència del món actual

La Notícia del Dia de Junior Report és una oportunitat per introduir l’actualitat a l’aula

Un alumne consulta La Notícia del Dia sobre la NASA al diari Junior Report

El teu alumnat et pregunta per a què serveix el que aprenen i com aplicar-ho al món que els envolta? Estàs cansat d’explicar una i una altra vegada els mateixos temes que apareixen al llibre? Busques materials educatius amb els quals treballar els assumptes d’actualitat? La solució són els recursos i materials de La Notícia del Dia de Junior Report.

Junior Report és un diari pensat per tractar de forma senzilla i propera als adolescents temàtiques complexes del món actual, com la crisi del govern a Gran Bretanya o la gestió de les macrogranges i el seu impacte mediambiental, especialment després de les declaracions del ministre de consum Alberto Garzón.

Mitjançant La Notícia del Dia de Junior Report, tots els matins el nostre equip de periodistes publica un article d’actualitat global adaptat i contextualitzat per un públic juvenil. El contingut ve acompanyat d’unes diapositives amb els protagonistes, la cronologia, els conceptes claus…i unes activitats complementàries perquè el o la docent pugui treballar el tema a l’aula amb el seu alumnat.

Aprofitant que aquest any es commemora el 400 aniversari de Molière, dramaturg satíric francès del segle XVI, Junior report ofereix gratuïtament els continguts vinculats a aquesta notícia que normalment és sota subscripció. Es tracta d’una oportunitat per treballar a l’aula les obres teatrals de qui és considerat el pare de la Comèdia Francesa, així com per explicar des d’un altre punt de vista l’absolutisme a França. A més, només durant aquest mes de gener, Junior Report ofereix a tot aquell que es subscrigui a La Notícia del Dia un descompte del 15% en la modalitat completa anual, valorada en 80 €, utilitzant el codi MOLIERE.

També durant aquest mes de gener, els centres educatius tenen l’oportunitat de sumar-se al projecte Revista Escolar Digital (RED), la xarxa de diaris escolars redactats i gestionats directament per l’alumnat de secundària amb el suport de periodistes professionals. Actualment, formen part d’aquesta xarxa 80 centres educatius, això suposa aproximadament 5.000 redactors i redactores. Aquells centres que se subscriguin aquest mes de gener rebran de forma gratuïta un equip de Mobile Journalism (MOJO) per produir contingut audiovisual valorat en 355€ o bé podran optar a un 15% de descompte en la tarifa total del projecte.

Per una altra banda, la plataforma de recursos educatius Junior Report Aula amplia el seu catàleg d’Unitats Didàctiques amb una proposta vinculada als mitjans de comunicació, la desinformació i l’ús d’internet i les xarxes socials. Durant aquest mes s’ofereix la possibilitat de comprar la Unitat Didàctica sobre Educació Mediàtica amb un 20% de descompte.

Banner per fer clic i conèixer La Notícia del Dia de Junior Report. Cada matí un nou article d'actualitat amb diapositives i exercicis per a treballar a classe
logo Junior Report

L’Univers Junior Report és un projecte de Blue Globe Media. Dissenyem canals informatius, tallers i recursos didàctics per acostar l’actualitat a lectors primerencs i treballar l’actualitat a l’aula.