Dedica temps a l’actualitat amb La Notícia del Dia

Et proposem començar el nou curs escolar amb una promoció gratuïta per treballar l’actualitat global a l’aula

Una alumna treballant 'La Notícia del Dia' a classe.

Què ha passat a l’Afganistan? Per què han retirat l’estàtua de Colom de la Ciutat de Mèxic? Què va passar als Estats Units l’11-S? Amb La Notícia del Dia de Junior Report podràs dedicar un temps a llegir les notícies més destacades i debatre amb el teu alumnat sobre l’actualitat global. A més, durant les dues primeres setmanes del curs escolar, les diapositives i activitats vinculades a cada notícia seran d’accés gratuït.

“Les notícies de Junior Report són molt adequades per als estudiants de 3r de l’ESO ja que els ajuden a entendre millor i posar en context notícies que la majoria dels alumnes ja han escoltat, per exemple en el telenotícies, però que no han entès en profunditat”, explica Mauro Blanquer, professor de llengua valenciana a l’IES Henri Matisse (València).

Cada matí, l’equip de periodistes de Junior Report realitza un consell editorial en què selecciona un tema d’actualitat, que posteriorment desenvolupa i contextualitza per als lectors més joves. Aquesta notícia va acompanyada de diapositives que amplien la informació i un seguit d’activitats complementàries per posar en pràctica diferents competències com l’expressió escrita, la comprensió oral, el treball en equip

“Aquestes notícies em serveixen de base per a llegir en veu alta, repassar estructures periodístiques i també algunes qüestions d’ortografia, a més de ser un bon pretext per iniciar un debat i fomentar l’esperit crític“, afegeix Blanquer.

Com utilitzar La Notícia del Dia?

L’equip de pedagogs de Junior Report recomana començar l’activitat amb una lectura individual de l’article informatiu. Es pot triar entre qualsevol notícia de la setmana o buscar un tema concret a l’hemeroteca.

A continuació, el o la docent comenta les claus de la informació amb l’ajuda de les diapositives que acompanyen cada notícia i, més tard, es pot fer un debat a classe a partir de la pregunta que apareix a l’última diapositiva. Finalment es tria una de les activitats de l’àrea del subscriptor per tancar la sessió amb un exercici pràctic.

Aquesta seqüència d’activitats es pot realitzar de manera extensa durant tota una sessió (1h aproximadament) o amb un format més reduït i sintètic (30 minuts aproximadament).

Darrere de La Notícia del Dia de Junior Report hi ha un equip de periodistes i docents que treballen l’actualitat amb finalitats educatives i elaboren aquest contingut, ideal perquè els i les alumnes esdevinguin persones crítiques amb el món que els envolta. L’objectiu és introduir l’actualitat a l’aula i ajudar a l’alumnat a formar-se la seva pròpia opinió sobre els grans temes que ocupen les portades i especialment a preparar-los contra la desinformació.

Banner per fer clic i conèixer La Notícia del Dia de Junior Report. Cada matí un nou article d'actualitat amb diapositives i exercicis per a treballar a classe
logo Junior Report

L’Univers Junior Report és un projecte de Blue Globe Media. Dissenyem canals informatius, tallers i recursos didàctics per acostar l’actualitat a lectors primerencs i treballar l’actualitat a l’aula.