Periodistes universitaris col·laboren amb Junior Report

Estudiants de diferents universitats espanyoles participen amb els seus reportatges al diari per a joves lectors

Periodistes universitaris

Què és ser periodista? Informar-se, buscar històries, parlar amb persones que ens expliquin el seu testimoni i recopilar tota aquesta informació per explicar el que passa al nostre voltant.

La vocació per ser periodista s’intueix des de molt jove. Per això, Junior Report vol donar l’oportunitat a periodistes universitaris d’expressar les seves idees i inquietuds, oferint-los un espai en el qual publicar els seus primers treballs periodístics. Així, la secció “Periodistes universitaris” neix amb el propòsit d’explicar la realitat sobre diferents temes d’actualitat que afecten i interessen als lectors més joves, escrits també des del punt de vista de joves periodistes.

Junior Report adapta l’actualitat per fer-la més accessible a estudiants de secundària i batxillerat, però el projecte va més enllà i es converteix també en una eina de treball per als graus d’educació superior.

Quatre anys d’informació

El projecte Junior Report fa quatre anys aquest mes de maig. Durant aquest temps s’han tractat de manera exhaustiva grans temes d’actualitat global com el coronavirus, el canvi climàtic, la igualtat de gènere o la crisi dels refugiats.

Aquest 2021, el diari ha renovat el seu format amb la secció La Notícia del Dia de Junior Report, que cada dia ofereix una notícia d’actualitat explicada de manera senzilla però exhaustiva, aportant tot el context necessari per entendre-la.

La Notícia del Dia va acompanyada d’una sèrie de recursos didàctics per treballar l’actualitat a classe: diapositives per projectar a l’aula amb les claus informatives, els protagonistes de la notícia i els conceptes més importants. També inclou una activitat de debat per fomentar el pensament crític entre els estudiants.

Banner per fer clic i conèixer La Notícia del Dia de Junior Report. Cada matí un nou article d'actualitat amb diapositives i exercicis per a treballar a classe
logo Junior Report

L’Univers Junior Report és un projecte de Blue Globe Media. Dissenyem canals informatius, tallers i recursos didàctics per acostar l’actualitat a lectors primerencs i treballar l’actualitat a l’aula.