Més de 250 notícies per treballar l’actualitat a l’aula

L’hemeroteca de ‘La Notícia del Dia’ segueix sumant continguts i es consolida com a recurs educatiu entre els docents

La secció La Notícia del Dia de Junior Report, diari referent d’informació per a joves, compta amb una hemeroteca que ja ha superat els 250 articles. Cada contingut inclou una notícia d’actualitat acompanyada de context i materials didàctics per treballar la informació a l’aula.

Cada matí, un equip de periodistes decideix el tema més rellevant de l’agenda global i elabora un article que analitza les claus informatives: quins són els protagonistes, quines són les causes i les conseqüències dels fets, en quin context es produeixen… La notícia es redacta amb un estil didàctic i accessible que facilita la lectura i la comprensió de l’alumnat.

A més, els subscriptors de La Notícia del Dia tenen accés a materials didàctics complementaris: diapositives projectables amb les claus de cada tema i un conjunt d’activitats perquè els estudiants treballin la informació.

L’objectiu és explicar el que passa al món de forma pedagògica perquè els i les joves puguin involucrar-se en la realitat que els envolta i formar-se una opinió crítica.

L’hemeroteca de continguts de La Notícia del Dia inclou articles sobre grans temes d’actualitat com el canvi climàtic, la igualtat de gènere, la desinformació i les fake news, però també històries d’última hora com el sorteig del Mundial de Qatar, l’avenç de la pandèmia o la darrera cerimònia dels premis Oscar.

D’altra banda, des de l’inici de la Guerra a Ucraïna, l’equip de Junior Report ha complementat la producció informativa de La Notícia del Dia amb una Unitat Didàctica sobre el conflicte, que consta d’una recopilació d’articles i diapositives que expliquen les claus de la guerra, els principals actors implicats i com està afectant la població civil.

https://www.instagram.com/p/CaW-qZRtMMD/

Recurs educatiu a l’aula

La Notícia del Dia de Junior Report està pensada perquè els docents puguin dedicar temps a treballar l’actualitat a l’aula. Aquest recurs didàctic es pot utilitzar tant per treballar aspectes curriculars com a competències més transversals, com el pensament crític o les competències digitals.

A més, la posada en pràctica a l’aula és senzilla ja que combina activitats individuals, com la lectura dels articles, amb propostes col·lectives, centrades especialment en el debat i la reflexió.

Els recursos de La Notícia del Dia estan pensats per l’alumnat de 3r i 4t de secundària i batxillerat, tot i que són fàcilment adaptables a les necessitats de cada grup/classe. Consulta la secció de preguntes freqüents per conèixer com implementar aquests recursos a l’aula.

Banner per fer clic i conèixer La Notícia del Dia de Junior Report. Cada matí un nou article d'actualitat amb diapositives i exercicis per a treballar a classe
logo Junior Report

L’Univers Junior Report és un projecte de Blue Globe Media. Dissenyem canals informatius, tallers i recursos didàctics per acostar l’actualitat a lectors primerencs i treballar l’actualitat a l’aula.