Junior Report guanya més lectores internacionals

El diari per a joves continua ampliant la seva hemeroteca i ja ha publicat prop de 200 notícies per treballar l’actualitat a l’aula

Una alumna treballant 'La Notícia del Dia' a classe.

Junior Report consolida el seu creixement com a principal mitjà d’informació per joves, amb una audiència que supera els 15.200 usuaris únics mensuals en la seva versió en català, segons dades registrades durant aquest mes de novembre. Aquests lectors i lectores provenen principalment dels territoris de parla catalana d’Espanya, així com dels Estats Units, el Regne Unit i el Canadà.

L’hemeroteca de La Notícia del Dia de Junior Report compta ja amb més de 180 articles de diferents àmbits temàtics (social-humanístic, científico-tecnològic i cultural-artístic). A més, cadascuna d’aquestes notícies va acompanyada de diapositives amb les claus informatives i unes activitats complementàries per ampliar la informació i fomentar el debat a l’aula.

Òmicron, la nova variant del coronavirus sorgida a priori a Sudàfrica; la celebració del 25-N, el Dia Mundial per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona; la crisi migratòria a la frontera entre Polònia i Bielorrusia; l’acord per posar fi a la deforestació en el marc de la COP26 o la possibilitat de que tingui lloc una gran apagada al món són algunes de les notícies que han marcat la portada de Junior Report aquest darrer mes.

Junior Report, també en castellà

El diari Junior Report compta amb una versió en castellà, a la secció de Societat de La Vanguardia.com. Les audiències en aquest canal superen l’1,1 milions de lectores i lectores arreu del món, segons les dades registrades durant el darrer mes de novembre.

També durant aquest mes ha augmentat el número de dones lectores, que ja conformen el 65% de l’audiència del diari. Mèxic continua sent el país que concentra més visites, seguit d’Espanya, Colòmbia, Argentina, Perú i Ecuador.

A més, la ratio de lectura dels articles, és a dir, el temps que cada usuari dedica a llegir els continguts, supera els 4 minuts. Això confirma que Junior Report s’ha convertit en un recurs educatiu que s’utilitza per promoure l’hàbit lector dels i les joves al temps que es treballen els grans temes de l’actualitat global.

Explicar les notícies als més joves de manera senzilla i didàctica no només els ajuda a entendre el món que els envolta, sinó que els permet formar-se la seva pròpia opinió i els anima a involucrarse i prendre partit en aquells temes que els interessen i els afecten directament”, afirma Alba Fernández Candial, directora del diari Junior Report.

Cada matí, amb La Notícia del Dia de Junior Report, els i les docents tenen una informació contextualitzada i acompanyada de recursos audiovisuals i activitats complementàries per treballar l’actualitat a l’aula des de diferents matèries i temàtiques.

Banner per fer clic i conèixer La Notícia del Dia de Junior Report. Cada matí un nou article d'actualitat amb diapositives i exercicis per a treballar a classe
logo Junior Report

L’Univers Junior Report és un projecte de Blue Globe Media. Dissenyem canals informatius, tallers i recursos didàctics per acostar l’actualitat a lectors primerencs i treballar l’actualitat a l’aula.