Junior Report formalitza la seva entrada al Consell d’Innovació Pedagògica

Les activitats informatives i educatives del diari per a joves Junior Report se sumen al catàleg de propostes educatives del CIP

Els projectes educatius i informatius de Junior Report, entre els quals hi ha l’activitat La Notícia del Dia, els tallers d’educació mediàtica o la xarxa Revista Escolar Digital (RED), han entrat a formar part del Consell d’Innovació Pedagògica (CIP) després d’haver obtingut el segell que avala la seva qualitat pedagògica i educativa.

El 6 d’octubre del 2021 es va formalitzar la signatura del conveni de col·laboració entre Blue Globe Media (empresa editora del diari Junior Report i dels seus projectes vinculats) i l’Institut Municipal d’Educació (IMEB) a la Sala Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona. En la seva intervenció, el director de Blue Globe Media, Francesc Castanyer va explicar la necessitat de fomentar el pensament crític als centres educatius. “Els i les estudiants d’avui estan més connectats que mai, però són vulnerables si no els ensenyem a distinguir fonts informatives fiables de fonts tòxiques. Per això l’educació mediàtica és més necessària que mai i hauria de formar part de les matèries obligatòries del currículum”, va defensar. Per la seva part, el regidor d’Educació de Barcelona, Pau González, va recordar el compromís de les noves entitats del CIP amb les seves tres línies d’actuació: “Els seus projectes han de ser de qualitat, equitatius i participatius”.

El director de Blue Globe Media, Francesc Castanyer, durant el moment de la signatura a la Sala Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona

El director de Blue Globe Media, Francesc Castanyer, durant el moment de la signatura en la Sala Ciutat de l’Ajntament de Barcelona.

Juntament amb Junior Report van entrar a formar part del consell l’Associació cultural Kids&Cat, l’Associació cultural MODIband, Biohabita!, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Photographic Social Vision. Totes aquestes noves entitats sumaran les seves activitats al catàleg de propostes educatives singulars del CIP, generades per entitats de la ciutat sense discriminació en l’accés gràcies a la seva gratuïtat. El Consell d’Innovació Pedagògica compta actualment amb 152 entitats membres.

L’obtenció del segell de qualitat forma part d’un procés d’anàlisi i estudi que s’ha realitzat en col·laboració de la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna. Aquest procés és imprescindible per formar part del CIP i la seva obtenció avala la qualitat de l’entitat en el seu vessant pedagògica i educativa i, conseqüentment, la seva entrada a la xarxa del CIP. En aquest sentit, Pau González va agrair a totes les noves entitats el compromís que prenen per l’educació a Barcelona i per la seva aportació al Programa Gratuïtats-CIP, en un nombre de places gratuïtes dirigides als centres de complexitat de Barcelona.

Banner per fer clic i conèixer La Notícia del Dia de Junior Report. Cada matí un nou article d'actualitat amb diapositives i exercicis per a treballar a classe
logo Junior Report

L’Univers Junior Report és un projecte de Blue Globe Media. Dissenyem canals informatius, tallers i recursos didàctics per acostar l’actualitat a lectors primerencs i treballar l’actualitat a l’aula.