Quatre anys de Junior Report

El diari adreçat als joves lectors celebra el quart aniversari amb un nou projecte per treballar l’actualitat a l’aula

Una alumna treballant 'La Notícia del Dia' a classe.

El 16 de maig del 2017 llançàvem Junior Report, un projecte pensat per apropar l’actualitat global als més joves, explicant-los les notícies d’una manera didàctica i fàcil d’entendre. L’objectiu és que els joves s’informin, entenguin què passa al món i s’impliquin en la realitat que els envolta i els afecta directament.

Al llarga d’aquests quatre anys hem tractat més d’un centenar de temes, cada un amb diversos articles que expliquen la realitat des de diferents punts de vista. Des del canvi climàtic i els efectes sobre la nostra vida, passant per la revolució de les xarxes socials i com han canviat la manera de relacionar-nos, fins als principals temes de política internacional.

El diari digital acumula 1,6 milions de lectors i lectores mensuals, la majoria dels quals són usuaris d’Amèrica Llatina, amb un temps de lectura de 15 minuts, molt per sobre de la mitjana habitual. D’aquesta manera, Junior Report s’ha convertit en un mitjà de referència d’àmbit internacional.

Tallers de periodisme i una xarxa de diaris escolars

El projecte ha crescut fins a arribar a les escoles a través de diverses iniciatives. D’una banda, els Tallers d’Educació Mediàtica expliquen l’ofici periodístic, fomenten una mirada crítica dels mitjans de comunicació i ensenyen a identificar notícies falses. Els tallers estan adaptats tant per a grups de primària com de secundària.

De l’altra, el Projecte RED (Revista Escolar Digital) és una xarxa de diaris escolars que dóna l’oportunitat als estudiants de convertir-se en redactors, editors i directors de les seves pròpies capçaleres, explicant les notícies que els toquen de més a prop. Avui dia compta amb una setantena de centres repartits per tot el territori espanyol, que han produït més de 4.000 articles escrits per estudiants.

Recurs educatiu a l’aula

L’aposta per les escoles es complementa amb Junior Report Aula, una plataforma de materials didàctics per treballar l’actualitat a l’aula. Un grup de periodistes i pedagogs adapta la informació per treballar-la a través de diapositives, fitxes d’activitats i altres recursos educatius. Més de 15.000 docents estan subscrits a la nostra newsletter, a través de la qual poden accedir als nostres materials.

Per últim, aquest 2021 hem incorporat un nou projecte: La Notícia del Dia recupera cada matí un dels principals titulars informatius de la jornada, acompanyant la notícia amb el context i les dades claus per entendre l’actualitat. D’aquesta manera, els docents poden treballar la informació a través d’activitats que promouen la reflexió, el debat i el pensament crític.

L’objectiu segueix sent el mateix: explicar què passa al món de manera senzilla perquè els més joves en puguin entendre el context, formar-se una opinió pròpia i implicar-se per construir un món millor. Fem quatre anys: que en siguin molts més!

Banner per fer clic i conèixer La Notícia del Dia de Junior Report. Cada matí un nou article d'actualitat amb diapositives i exercicis per a treballar a classe
logo Junior Report

L’Univers Junior Report és un projecte de Blue Globe Media. Dissenyem canals informatius, tallers i recursos didàctics per acostar l’actualitat a lectors primerencs i treballar l’actualitat a l’aula.