El periodisme mòbil arriba a les aules

Junior Report participa al Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) per explicar com integra aquesta tecnologia en els seus projectes informatius i educatius

Alumnat de la redacció escolar de La Sínia Report durant el MAC

Com convertir el telèfon mòbil en una eina de comunicació? Aquesta va ser la premis que va vertebrar la participació de Junior Report a la fira del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), que es va celebrar el passat 29 de setembre a l’antiga fàbrica Roca Umbert de Granollers, ara reconvertida en un espai cultural.

Una jornada que va congregar a diferents empreses del sector audiovisual català i que aquest any va posar el focus en el periodisme mòbil i com aquest s’ha fet un lloc a les aules a través de diversos projectes i iniciatives d’educació mediàtica, com és el cas del projecte Revista Escolar Digital (RED), la xarxa de diaris escolars en la qual ja participen més de 80 centres educatius, 60 dels quals estan a Catalunya.

“El mobile journalism és un magnífic pretex perquè els i les estudiants redescobreixin el mòbil com a canal de comunicació i el periodisme aplicat a l’escola és una gran oportunitat per ensenyar els i les joves a orientar la seva capacitat d’influència cap als grans reptes que tenim oberts com a societat”, explica Francesc Castanyer, director de Blue Globe Media, a l’article inclòs al catàleg de la Fira MAC, que es va repartir entre els assistents a l’esdeveniment.

Dies abans de la celebració de la fira, Elisa Pont, directora adjunta de Blue Globe Media, i Enrique Frisancho, CEO de l’empresa Shoulderpod, encarregada del disseny dels kits de mobile journalism (MOJO), van conversar amb el periodista Arnau Moya, en una entrevista enregistrada al plató de la televisió de Granollers.

L’expèriencia de les redaccions RED

Maria Perez, Marta Garcia, Guillem Gallardo i Hugo Garcia són 4 del redactors de la revista escolar La Sínia Report, que van acudir a la Fira MAC en qualitat de reporters per cobrir l’esdeveniment i posteriorment escriure una crònica al seu propi diari. Van tenir l’oportunitat d’assistir a una demostració en directe de com funciona un KIT MOJO, conduïda pel propi Enrique Frisancho juntament amb Lali Bueno, coordinadora del projecte RED, i Francesc Castanyer. A la presentació, també va assistir un grup d’alumnes de la revista escolar Sant Gervasi Report, que van elaborar una peça audiovisual de les diferents xerrades i conferències que van tenir lloc.

Banner per fer clic i conèixer el projecte Junior Report RED Revista Escolar Digital, Selecció de centres educatius per al curs 2021-2022
logo Junior Report

L’Univers Junior Report és un projecte de Blue Globe Media. Dissenyem canals informatius, tallers i recursos didàctics per acostar l’actualitat a lectors primerencs i treballar l’actualitat a l’aula.