Com trobar feina a través de les xarxes socials?

L’equip de periodistes de Junior Report imparteix una sèrie de tallers sobre l’ús de les xarxes socials com a eina per la inserció laboral dels joves a L’Hospitalet de Llobregat

Formació al Centre Municipal de Formació i Orientació al Treball (CEMFO)

L’equip de talleristes de Junior Report ha impartit, durant aquest mes de novembre, formacions presencials en competències digitals a joves de L’Hospitalet de Llobregat. Les sessions, que s’emmarquen en el programa Nexe Jove, s’han centrat en l’ús de les xarxes socials com a eina per trobar feina.

El programa Nexe Jove busca orientar i acompanyar joves que es troben en la transició entre l’educació secundària i el món laboral, a través de la seva millora de capacitats i competències en l’àmbit de l’ocupabilitat. És una iniciativa de l’Ajuntament de L’Hospitalet amb el Pacte Local per a l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic, l’objectiu primordial del qual és l’ocupació dels i les joves del municipi.

Actualment, són quatre grups de joves els que estan participant d’aquest programa, cursant diferents modalitats d’especialització professional: Pastisseria, Obres, Informàtica, i Vendes.

La formació s’ha centrat entorn a dues àrees: com treure rendiment de les xarxes socials que els joves usen com a entreteniment –Instagram, TikTok, Twitter i Facebook–, i l’aprenentatge de les xarxes socials pròpiament professionals, com LinkedIn.

La primera sessió formativa tenia com a objectiu que l’alumnat, tan acostumat a fer servir les xarxes de manera personal i amb finalitats recreatives, també pogués fer-ne un ús professional creant-se un perfil adequat a les seves necessitats laborals.

Les xarxes com a finestra per la inserció laboral

Es va partir de la premissa que l’exposició de la vida personal a Internet en un procés de cerca de feina que no sempre juga a favor i que és necessari diferenciar sempre els perfils personals dels professionals, mostrant així les xarxes com una finestra per donar a conèixer les seves creacions, obres o serveis. L’objectiu doncs, era reflexionar conjuntament quina xarxa s’adequava més a les necessitats i interessos de cada alumne per dissenyar un perfil professional.

La segona part de la formació anava enfocada a conèixer les possibilitats que ofereix LinkedIn a l’hora de fer un pas cap a la inserció laboral. L’alumnat va rebre una presentació de les diferents opcions que tenien a l’abast per explorar les seves primeres experiències laborals a través de la xarxa social i, finalment, es van poder fer un perfil amb les recomanacions de l’equip de periodistes per explorar noves vies de recerca de feina.

Banner per fer clic i conèixer La Notícia del Dia de Junior Report. Cada matí un nou article d'actualitat amb diapositives i exercicis per a treballar a classe
logo Junior Report

L’Univers Junior Report és un projecte de Blue Globe Media. Dissenyem canals informatius, tallers i recursos didàctics per acostar l’actualitat a lectors primerencs i treballar l’actualitat a l’aula.